Om verksamheten för Bil

Rally & folkrace sedan 80-talet

Bilsektionen har fyra tävlingsgrenar i sin verksamhet; Rally, Rallycross, Crosskart och Folkrace.

På sjuttiotalet slöt klubben ett avtal med Haninge kommun som gjorde det möjligt att få tillgång till det markområde där Högstabanan nu finns. Banan blev färdigställd i början av åttiotalet och har bland annat använts för en EM-tävling i Rallycross. Inför den tävlingen förlängdes banan med en hårresande velodromkurva.

I dag är Högstabanan en flexibel anläggning, det finns en lång slinga som inkluderar velodromkurvan men även en kortare banslinga som används av Folkrace och vissa juniorklasser.

Folkrace på 80-talet

Högstabanan

Högstaområdet går även utmärkt att använda för kortare Rallsprint-tävlingar. Högstabanan har utvecklats under åren och innehåller nu stora depåområden, domartorn och ett klubbhus med ett välutrustat klubbhus. I klubbhuset finns resurser för att utspisa såväl hungrig publik som alla de funktionärer som arbetar med tävlingen.

I klubben finns också många aktiva förare som tävlar i de fyra grenarna. Haninge MK är en av de största Crosskartklubbarna i Sverige med många tävlande.

Högstabanan på Haninge MK