En rallybil åker på en bana.

Bil

Senaste nytt om Bil

Supercupen i Rallycross

Strängnäs AMS körde deltävling 4 och 5 den 8-9 juni. Många förare från klubben gjorde bra resultat.

Läs mer här

Nu är seriesammanställningen klar. I Xtreme är det sju klubbförare bland de tio bästa. Du hittar sammanställningen under länken Supercupen i Crosskart.

Lars Rosendal som tävlar i Supernationell ligger på tolfte plats i sammandraget.

SM-veckan 2024

Sommarens SM-vecka arrangeras i Västerås under vecka 26.

Torsdagen den 27 juni kl. 10.00-19.30 körs Crosskart och Rallysprint. Från klubben deltar Kalle Gustafsson samt Patrik och Mattias Hallberg.

Du kan följa tävlingarna på smveckan.se

Caravanhallen Cup

Den 31 augusti – 1 september arrangerar klubben Folkracetävlingen Caravanhallen Cup.

Som vanligt kommer vi att behöva många funktionärer. Du kan anmäla dig redan nu genom att klicka på länken

Funktionärsanmälan

Bauhaus Royal Rally

13-15 juni kördes Bauhaus Royal Rally, en deltävling i Rally-EM. Totalt ingick 17 SS.

Kalle Gustafsson ställde upp med sin nyrenoverade Ford Fiesta. Han har genomfört en stabil tävling. Under fredagen låg han runt plats sjutton, under lördagen gick det bättre med två åttondeplaceringar som bästa resultat. Han slutar på en tolfteplats i tävlingen av 44. Grattis!

Patrik Hallberg hade hyrt en Peugeot 208 Rally 4 till tävlingen. Han tävlade i klassen ERC Junior med 14 startande. Fram till SS 11 hamnade han omväxlande på första eller andra plats. Efter SS11 ledde han klassen med sex sekunder. Dessvärre tog det roliga slut på SS 12. En punktering gjorde att han hamnade i skogen och fick bryta.

Berättelser och arkiv

Läs om:

Kalle Gustafsson, duktig rallyförare
Janne Eskilsson, flitig klubbmedlem
Peter Sielck, klubbens ordförande
Hampus Wretman, debutant i Rally-SM
Leo Johansson Östberg, Rallydebutant
Erika Lindgren, kartläsare i Rally
Loke Pettersson, tvåa i Crosskart-SM 2022
Charlie Rosmalm Sebom, trea i Crosskart-SM 2022
Melanie Lunde, femma i Crosskart JSM 2022
Patrik Hallberg, brons i Rally-JSM