En rallybil åker på en bana.

Bil

Senaste nytt om Bil

Supercupen i Crosskart

Nu är tre deltävlingar i cupen körda, den sista körde vi på Högstabanan den 5 maj. Två veckor senare är fortfarande ingen cupsammanställning publicerad.

Under länken SUPERCUPEN I CROSSKART 2024 finns en preliminär sammanställning över våra klubbmedlemmars resultat. Jimmy Bergander toppar listan följd av Rasmus Roos.

Caravanhallen Cup

Den 31 augusti – 1 september arrangerar klubben Folkracetävlingen Caravanhallen Cup.

Som vanligt kommer vi att behöva många funktionärer. Du kan anmäla dig redan nu genom att klicka på länken

Funktionärsanmälan

Rally Nyköping

Den 10-11 maj arrangerade SMK Nyköping Rally Nyköping, tredje deltävlingen i Rally-SM. Fem ekipage från klubben deltog.

Både Patrik Hallberg och Kalle Gustafsson tvingades tyvärr att bryta med tekniska fel efter halva tävlingen.

För Mattias Hallberg gick det bättre och bättre under tävlingen, han slutade på en sjätteplats i klassen.

Läs mer om tävlingen här

Funktionärslicens C

Funktionärslicens C har bytt namn till Tävlingsledning Grund.

För att kunna ta ut en Tävlingsledning Grund måste du göra en kompletterande utbildning, specifik för varje tävlingsgren.

Utbildningen gör du på nätet via Bilsportförbundets digitala utbildningsplattform. Den hittar du här:

www.sbf.se

Det är viktigt att du genomför utbildningen, klubben behöver verkligen alla sina funktionärer.

Berättelser och arkiv

Läs om:

Kalle Gustafsson, duktig rallyförare
Janne Eskilsson, flitig klubbmedlem
Peter Sielck, klubbens ordförande
Hampus Wretman, debutant i Rally-SM
Leo Johansson Östberg, Rallydebutant
Erika Lindgren, kartläsare i Rally
Loke Pettersson, tvåa i Crosskart-SM 2022
Charlie Rosmalm Sebom, trea i Crosskart-SM 2022
Melanie Lunde, femma i Crosskart JSM 2022
Patrik Hallberg, brons i Rally-JSM