En rallybil åker på en bana.

Nyhetsarkiv

Här finner ni äldre nyheter

Debutant i Crosskart-SM

Haninge Motorklubb har en ny tävlande i Crosskart-SM. Hon heter Lizell Astbring, är sex år gammal och tävlar i klass Mini.

Pappa Kristoffer berättar att hon tyckte att det var jätteroligt och sa att hon vågade ha full gas på raksträckan.

Lizell: lycka till med ditt tävlande, jag kommer att hålla ögonen på dig.

(september 2023)

Götenerundan 6 maj

Kalle Gustafsson startade i Götenerundan den 6 maj, en nationell rallytävling med fyra SS.

Han segrade både i klassen och totalt, 2,4 sekunder före tvåan. Grattis Kalle!

(maj 2023)

Patrik Hallberg till Landslaget

Svenska Bilsportförbundets förbundskapten Pier Steffansson har tagit ut 2023 års landslagstrupp.

I den ingår Patrik Hallberg som kommer att köra Rally-SM.Patrik är superglad för erbjudandet och ser fram mot grussäsongen.

(april 2023)

DM i Rally 2022

Fredagen den 24 mars höll Stockholms Bilsportförbund middag med prisutdelning för Rally-DM 2022 i klubbhuset på Högstabanan. Många Haningeförare har lyckats bra:

Klass 1 – 4 wd: 2 Kalle Gustafsson. 4 Niels Jensen. 9 Leif Nordh
Klass 2 – 2 wd: 2 Mattias Hallberg. 4 Mattias Lindgren. 5 Patrik Hallberg
B-Cupen: 1 Mattias Lindgren. 4 Patrik Hallberg. 5 Leif Nordh
C-Cupen: 1 Patrik Hallberg. 6 Hampus Wretman
Std-Cupen: 3 Ulf Österlund

(mars 2023)

Vinterpokalen

Sandvikens MK skulle ha kört Rallyt Vinterpokalen den 18 februari. Tävlingen var den andra deltävlingen i Rally-KM.

Tyvärr blev tävlingen inställd eftersom vädret var för varmt.

Från klubben var debutanterna Leo Östberg Johansson och Hampus Wretman anmälda. Nu får dom vänta ett tag, nästa KM-tävling är Waldegårds minne som arrangeras av MK Rimo den 13 maj. (mars 23)

Kalle Gustafsson satsar på ny bil

Kalle sålde sin Fiesta i slutet av förra året. Nu har han just kommit hem från Polen med en Ford Fiesta Rally 2. Bägge bilarna är WRC2-bilar, men den nya är en yngre generation som är förbättrad på många punkter, speciellt när det gäller motorn.

Bilen ägdes ursprungligen Ken Block, den amerikanske rallyföraren som tragiskt omkom i en snöskoterolycka. Han körde den en tävling på Barbados. Efter det såldes bilen till en polsk förare som har kört den i 15 tävlingar.

Inför 2023 satsar han på att köra hela SM-serien, nästa tävling är South Swedish Rally 18-20 maj. Han planerar också att delta i den EM-deltävling som körs i Karlstad den 7-8 juli. Tävlingen körs på klassiska vägar från Svenska Rallyt. Tyvärr räcker inte budgeten till några WRC-tävlingar i Europa. (mars 23)

Sweden Rally Historic 2023

I Sweden Rally ingick en historisk klass med 28 startande. Klassen körde 6 SS, totalt 109 km, under fredagen och lördagen. Från klubben deltog Ricardo Hillesjö/Petri Väätänen.

Under fredagen hade Ricky sträcktider mitt i klassen och slutade på en total femtondeplats.

Han höll tempot uppe under lördagen och slutade på fjärde plats i klass 10 och på elfte plats totalt. Grattis till ett bra resultat. (feb 23)

Rally Lima

Den 4 februari kördes Rally Lima, första deltävlingen i Rally-SM. Fyra ekipage från klubben startade, två kom i mål med bra resultat:

Mattias Hallberg/Stefan Ahl: plats 12 i klassen.
Hampus Wretman/Alexander Glavsjö: plats 19 i klassen. (feb 23)

Patrik Hallberg till nybildat Rallyteam

Patrik har haft ett mycket lyckosamt första år som rallyförare. Det gör att han nu har fått en plats i det nystartade teamet GK Door Team Sweden. Första tävlingen blir SM-deltävlingen i Lima den fjärde februari.

Patrik Hallberg trea i FIA Motorsport Games

Tävlingen avgjordes i Marseille 26-30 oktober där Patrik representerade Sverige i Cross Car Senior. Nytt för Patrik var en okänd Kart med trecylindrig motor och att banan, även startplattan, mest bestod av grus. Problemet var att arrangören kunde vattna banan mellan olika omgångar vilket ställde till det. Träning och kval på fredagen gick bra med topplaceringar och bästa kvaltid. Lördagen började med heatvinster och pole position in i semifinalen. Där blev det en tredjeplats på en nyvattnad bana. ”Karten var helt okörbar och hade inget fäste” säger Patrik. I finalen gjorde Patrik en rejäl laddning för att försöka ta ledningen men tappade då ner till en tredjeplats efter Frankrike och Spanien. Klubben grattar Patrik för en toppeninsats och en plats på pallen.

Klubbmästerskap i Rally

Den åttonde deltävlingen i KM skulle ha körts i Sigtuna den 1 oktober, men tävlingen är inställd och kommer inte att ersättas med någon annan tävling. Det gör att KM är avgjort. Grattis Kalle Gustavsson som etta, Mattias Lindgren, tvåa och Mattias Hallberg trea.

SM i Crosskart på Högstabanan

Nu är tabellen under SM I CROSSKART officiell. Stort grattis till Jimmy Bergander, trea i klass Xtreme, samt till Loke Pettersson och Charlie Rosmalm Sebom, tvåa respektive trea i Xtreme Junior.

EMK-Kannan

Den17/9 arrangerade Eskilstuna MK rallytävlingen som ingår i KM i Rally, sex SS ingick. För Kalle Gustafsson / Magnus Nilsson gick det mycket bra. En stabil körning ledde till en andraplats både i klassen och totalt. Det skilde 6,4 sekunder till segraren. Mattias Hallberg tvingades att bryta på SS 3 på grund av tekniskt problem. Mattias och Erika Lindgren slutade på en sjätteplats i klassen.

Supercupen i Crosskart 2022

Supercupen avgjordes med en tävling hos Götene MK lördagen den 10 september, våra förare var mycket framgångsrika. I klass Xtreme var fyra av de fem bästa förarna från klubben. Bäst lyckades Jimmy Bergander. I Xtreme Junior fanns tre förare med bland de fyra bästa. Kalle Björk vann. Listan under länken är uppdaterad.

East Sweden Rally

Västra Östergötlands MK arrangerade den 10/9 East Sweden Rally med fem specialsträckor. Från klubben deltog Kalle Gustafsson / Magnus Nilsson och Nils Jensen / Anders Wallbom. På de fyra första sträckorna låg Kalle på andra- och tredjeplats, men det skilde bara två sekunder mellan de tre snabbaste förarna. På sista sträckan avancerade han till en förstaplats och tog därmed hem både klass- och totalseger. Nils Jensen låg på artonde plats efter SS3, men bröt på SS4.

Rally-SM Grussprint

Den 10/9 kördes den fjärde deltävlingen i Vallentuna. Mattias Hallberg / Roger Eriksson från klubben vann den tvåhjulsdrivna klassen med 0,7 sekunder efter en stenhård fight med 10 förare inom 10 sekunder.