En rallybil åker på en bana.

Här finner ni äldre nyheter

Patrik Hallberg trea i FIA Motorsport Games

Tävlingen avgjordes i Marseille 26-30 oktober där Patrik representerade Sverige i Cross Car Senior. Nytt för Patrik var en okänd Kart med trecylindrig motor och att banan, även startplattan, mest bestod av grus. Problemet var att arrangören kunde vattna banan mellan olika omgångar vilket ställde till det. Träning och kval på fredagen gick bra med topplaceringar och bästa kvaltid. Lördagen började med heatvinster och pole position in i semifinalen. Där blev det en tredjeplats på en nyvattnad bana. ”Karten var helt okörbar och hade inget fäste” säger Patrik. I finalen gjorde Patrik en rejäl laddning för att försöka ta ledningen men tappade då ner till en tredjeplats efter Frankrike och Spanien. Klubben grattar Patrik för en toppeninsats och en plats på pallen.

Klubbmästerskap i Rally

Den åttonde deltävlingen i KM skulle ha körts i Sigtuna den 1 oktober, men tävlingen är inställd och kommer inte att ersättas med någon annan tävling. Det gör att KM är avgjort. Grattis Kalle Gustavsson som etta, Mattias Lindgren, tvåa och Mattias Hallberg trea.

SM i Crosskart på Högstabanan

Nu är tabellen under SM I CROSSKART officiell. Stort grattis till Jimmy Bergander, trea i klass Xtreme, samt till Loke Pettersson och Charlie Rosmalm Sebom, tvåa respektive trea i Xtreme Junior.

EMK-Kannan

Den17/9 arrangerade Eskilstuna MK rallytävlingen som ingår i KM i Rally, sex SS ingick. För Kalle Gustafsson / Magnus Nilsson gick det mycket bra. En stabil körning ledde till en andraplats både i klassen och totalt. Det skilde 6,4 sekunder till segraren. Mattias Hallberg tvingades att bryta på SS 3 på grund av tekniskt problem. Mattias och Erika Lindgren slutade på en sjätteplats i klassen.

Supercupen i Crosskart 2022

Supercupen avgjordes med en tävling hos Götene MK lördagen den 10 september, våra förare var mycket framgångsrika. I klass Xtreme var fyra av de fem bästa förarna från klubben. Bäst lyckades Jimmy Bergander. I Xtreme Junior fanns tre förare med bland de fyra bästa. Kalle Björk vann. Listan under länken är uppdaterad.

East Sweden Rally

Västra Östergötlands MK arrangerade den 10/9 East Sweden Rally med fem specialsträckor. Från klubben deltog Kalle Gustafsson / Magnus Nilsson och Nils Jensen / Anders Wallbom. På de fyra första sträckorna låg Kalle på andra- och tredjeplats, men det skilde bara två sekunder mellan de tre snabbaste förarna. På sista sträckan avancerade han till en förstaplats och tog därmed hem både klass- och totalseger. Nils Jensen låg på artonde plats efter SS3, men bröt på SS4.

Rally-SM Grussprint

Den 10/9 kördes den fjärde deltävlingen i Vallentuna. Mattias Hallberg / Roger Eriksson från klubben vann den tvåhjulsdrivna klassen med 0,7 sekunder efter en stenhård fight med 10 förare inom 10 sekunder.